El Salvador Cascara

El Salvador CascaraKen je el Salvador Cascara werd mij laatst gevraagd door iemand die wist van mijn voorliefde voor koffie. Ja zeker, antwoordde ik nieuwsgierig. Dat zijn die gedroogde koffieschillen die je tegenwoordig als thee kunt drinken. Nou, een klant van mijn man wilde er niets van weten dus bij deze een gratis proefpakje, als je het wilt?”

Nu ben ik zo wie zo een voorstander van eerst proberen, voordat je er een mening aan kunt hangen. Daarnaast ben ik al een langere tijd nieuwsgierig naar de smaak van deze koffiebessen. Deze koffieschillen zijn het eindproduct na het schillen van de koffiebonen. Het wordt hoofdzakelijk in de productielanden zelf gedronken en staat ook wel bekend als the poor man’s coffee. Als liefhebber van Pulped Natural koffie is deze Cascara voor mij des te interessanter. Het fruitige karakter van de Pulped Natural koffie wordt namelijk direct beïnvloed door het vruchtvlees van deze koffiebessen.

De eerste indruk als je de zak opent en je neus er insteekt is rozijnen, rozijnen en nog eens rozijnen. De thee ziet er mooi diep rood bruin uit en neigt naar rozenbottelthee. Als je van Pulped Natural koffie houdt, dan zal deze extra fruitsmaak je bekend voorkomen en een toevoeging zijn op je algemene koffiekennis. Alleen al om die reden is het een aanrader om het zeker eens uit te proberen. Pas wel op voor een overdosis caffeïne! Je bent geneigd dit te vergeten omdat het eruit ziet als gewone thee, maar die schijn is bedrieglijk!

 

Gegevens El Salvador Cascara volgens het Koffielab:
Boerderij: Himalaya

Regio: Apaneca

Land: El Salvador

Varieteit: Bourbon

Proces: natural

Regenval: ±2500 mm

Temperatuur: 21˚ Celcius

Hoogte: 1300 meter boven zee niveau

 

Algemene informatie en PID advies:

  • 100% Arabica Single Origin koffieschillen.
  • Dosering 3 – 4g
  • Zettemperatuur 93°C
  • Zettijd: 180s
  • Deze thee is gekocht bij Het Koffielab uit Utrecht
  • Het proberen waard voor de Pulped Natural koffieliefhebber!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our Feed