Koffie Academie – Amsterdam

koffie_academieHéé, die ken ik nog niet dacht ik verbaast toen ik laatst over de Overtoom in Amsterdam liep. Koffie Academie – coffee roasters amsterdam stond er op het raam en meteen was mijn interesse gewekt. Nieuwsgierig veranderde ik mijn koers en liep richting de voordeur. Binnen gekomen vroeg ik aan de Barista achter de balie of zij misschien ook hen eigen gebrande koffie in de verkoop hadden en dat bleek zo te zijn. Meteen raakte ik in gesprek met een man die achter in de bar zijn vers gebrande koffie aan het onderzoeken was. Waar is je brander vroeg ik hem en meteen werd ik meegenomen naar een kleine ruimte achterin. De brander, die ik daar zag, kwam mij bekend voor omdat hij lijkt op zijn kleine broertje de CBR 101, waar ik zelf het branden op heb geleerd. Ik keek namelijk naar de Gene Cafe CBR 1200, die op zijn volgende brandbeurt aan het wachten was.

Ik vertelde hem dat ik een beetje verrast was hun hier aan te treffen, omdat ik vrij recentelijk alle koffiebars annex micro koffiebranderijen in kaart had gebracht. Wai Lam stelde zich aan mij voor en begon meteen uit te leggen dat de koffiebranderij net in bedrijf was. Wij zijn op 6 december 2014 open gegaan en de zaken gaan nu al zo goed, dat ik al personeel aan het zoeken ben. Wij zijn al opgemerkt door diversen tijdschriften en andere media en had deze online aandacht eigenlijk niet verwacht.

Wai lam werkt samen met Jeffry Li en samen zijn zij Koffie Academie vanuit een hobbygevoel begonnen. Van hobby naar beroep dus en de passie voor koffie spat er ook bij hen van af. Dat is het mooie en de hoofdreden voor mij om micro koffie_academie_shopbranderijen zoals deze te bezoeken. Op het moment dat ik er was had Wai vier verschillende koffies in huis. Twee uit Ethiopië, één uit Brazilië en de laatste is een malaber monsooned uit India. Zij zetten op dit moment op hun Mistral met La Mazocco zetgroepen alleen nog op espresso gebaseerde dranken, maar als er een goede filterkoffie gevonden wordt, dan gaat deze zeker ook aan de menukaart toegevoegd worden. De espresso die ik kreeg was naar behoren en Koffie Academie is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent. Al is het alleen al om de geur van vers gebrande koffie op te snuiven zodra je de ruimte binnen loopt en dat smaakt uiteindelijk altijd naar meer!

Klik hier voor meer informatie over Koffie Academie (helaas nog maar één fotopagina)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our Feed